Iets over horloges

Een blik in de toekomst.
Beide lagers, zowel elektronisch als mechanisch, zullen in de toekomst gerechtvaardigd blijven - en een sterke aanhang. Terwijl sommige attributen robuustheid, extreme nauwkeurigheid, ongevoeligheid voor klimatologische invloeden en het bijna "eeuwige" leven van een kwartskristal, zweren de anderen bij de fascinatie van het spel van de kaders zonder batterijen, de "ziel" van de innerlijke werking, de charme van vakmanschap Precisie en resource-behoud van duurzaamheid van het mechanische horloge.

Het criterium van de prijs is hier eigenlijk secundair; Tegenwoordig zijn goede mechanische horloges betaalbaar voor iedereen, waarvan je jezelf kunt overtuigen in onze catalogus.
Triumph van het quartz horloge


De triomf van de kwartsklok in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw doet de liefhebber van de mechanische klok het tot op de dag van vandaag pijn doen, hoewel de monteurs sinds de jaren 90 ongetwijfeld een renaissance hebben meegemaakt.

De Zwitserse horloge-industrie, tot op heden de maatstaf, moest het hoofd bieden aan de verdwijning van veel traditionele bedrijven. Enkelen overwinterden in de niche van mechanica, anderen, waaronder verschillende "luxe merken", aangepast aan de "geest" van de tijd en produceren nu ook quartz horloges. Aan de andere kant bieden Japanse fabrikanten, de samurai van elektronica, nu ook automatische horloges aan.De elektronische klok


De elektronische klok daarentegen wordt aangedreven door een batterij waarvan de energie een kwartskristal instelt op uiterst precieze oscillaties - precies 32,768 per seconde. Een kleine motor brengt deze trillingen over op de tandwieltrein, die de handen in extreme uniformiteit beweegt.

Kenmerkend is de tweede-per-seconde vooruitgang van de tweede hand, terwijl hij in mechanische horloges blijft hangen in veel kleinere eenheden, levendig en, zo lijkt het, rusteloos en rusteloos.De mechanische klok.


Een mechanisch horloge, dat volgens een klassieke definitie uit meer dan 120 afzonderlijke delen bestaat, maar ook veel meer dan 200 kan hebben, wordt aangedreven door een trekveer, die met de hand wordt gewikkeld over de ingedrukte kroon of automatisch door een rotor. Hun kenmerkende tik wordt gegenereerd door het slingeren van het echappement, dat de veerkracht meet, zodat het de handbeweging zo gelijkmatig mogelijk beweegt.

Van de oorspronkelijke 18.000 trillingen per uur zijn 28.800 trillingen de norm vandaag, meer zelden de "snelle oscillatoren" met 36.000 trillingen p.h.Matter of Faith: Quartz of mechanica?


Alleen met het polshorloge, dat de overhand had in de 20ste eeuw, werd het uurwerk een natuurlijke metgezel van de mens, evenals nuttige en decoratieve accessoires, als een teken en expressie van de persoonlijkheid. Voor veel mensen is het omgaan met horloges een hobby geworden, maar zelfs minder gepassioneerde geesten hebben vaak verschillende horloges die ze dragen afhankelijk van de gelegenheid. Elke keer je klok!

Twee grote 'kampen' delen de wereldmarkt: mechanische en elektronische horloges.